fredag den 30. juli 2010

En mors mange (unødige?) bekymringer!

På mandag skal Frida starte i vuggestue! Jeg er spændt men også lidt nervøs. Der er absolut ingen tvivl om, at Frida er klar til at komme afsted! Men er jeg? Jeg har ufattelig mange bekymringer omkring opstarten. Langt de fleste er sikkert fuldstændig unødvendige med også fuldstændig uundgåelige for mig. Blver hun nu glad for at være der, passer de nu godt nok på mit barn, får hun nok at spise, vil de andre børn lege med hende - og måske nok min største bekymring: Hvordan får de hende til at sove uden en trilletur i barnevognen?! De sidste mange uger har vi arbejdet hårdt på at få Frida til at sove uden at blive kørt i barnevognen. Netop fordi at det er sådan hun skal sove i vuggestuen. Arbejdet har dog været uden det helt store held! Frida er ret svær at styre i barnevognen, hun vrider sig i selen og kan indtage de mest avancerede stillinger, se bare her!

Min frygt er derfor, at hun i vuggestuen kommer til at skrige sig selv i søvn, og jeg får ondt i hjertet ved tanken.


Når det så er sagt, så glæder jeg mig også på Fridas vegne. Hun er en pige der trives med gang i den og er et ret selvstændigt barn. Jeg tror det bliver fedt for hende!


Vi har været ude og købe cykelstol, cykelhjelm til Frida og også til mig (jeg må jo hellere sende de rette signaler!). Så kan vi cykle til og fra vuggestuen.Smart ikk?:)

4 kommentarer:

 1. Først, sikke skøn din Frida er!
  Jeg husker SÅ godt dine tanker, Mynthe startede i dagpleje den 15 Juni og hold da op et helvede, især for mig! Jeg græd og græd og følte at jeg manglede hende hele tiden, og omvendt selvfølgelig. Men efter en måned er det hele vendt! Mynthe ELSKER sin dagpleje og rækker straks armene ud efter Conny, og så er jeg helt og aldeles overflødig.
  Vi havde samme soveproblemer, og har det faktisk stadig i weekenderne - med at hun skal køres lidt med, men i dagplejen bliver hun lagt og sover med det samme som en sten. Jeg tror hurtigt de finder ud af hvordan og hvorledes dagen skal foregår.

  Så gem du bare alle bekymringerne væk og GLÆD dig til at få et vuggestuebarn, hver dag du henter hende kan hun pludseligt noget nyt.
  Jeg håber det kommer til at gå hurtigt og smertefrit for jer:)

  SvarSlet
 2. Åh søde søde Rikke.
  Hvor er jeg dog glad for at læse dit indlæg. Ikke glad for at du går og er bekymret, men GUD VED hvor går jeg i nøjagtig samme situation. NØJAGTIG.
  På mandag skal Asta starte i dpl. Alle dine bekymringer er som slynget ud af min hjerne. Jeg tror jeg kommer til at føle mig revet midt over, og samtidig kan jeg også mærke at Asta er ved at være klar. Uha, der venter noget stort for os begge og vores piger. Hvad end vi vil det eller ej, så blir de store :o) Jeg håber Frida´s indkøring i vuggeren kommer til at gå godt, og at hendes søde mor kommer gennem det uden alt for mange tårer.

  De bedste hilsner Anette

  SvarSlet
 3. Kan godt forstå du synes det er hårdt.Sådan har jeg også haft hver gang jeg skulle igang med at aflevere én af mine unger.
  Jeg bliver nødt til lige at berolige dig lidt :).
  Jeg er dagplejer og har stået med børn en del gange efterhånden der er vant til at blive kørt i søvn.
  Men det er virkelig ikke noget problem, de ligger sig bare til at sove uden problemer.
  OG de får IKKE lov at skrige sig i søvn.
  Det er bare ligesom at når de er undr andre forhold end dem de plejer, så accepterer de det bare uden ballade. Min den sidste har jeg selv haft i dagplejen og selv med ham, er det anderledes end da jeg gik hjemme med ham på barsel - lidt underligt at opleve, men det siger mig virkelig, at der ER bare forskel på at være ud og hjemme.
  Rigtig go´ fornøjelse med vuggestue-starten, det skal nok gå :)

  SvarSlet
 4. Tusind tak for jeres søde kommentarer, det hjælper at høre, at det ikke bare er mig der er for pyldret!
  Jeg håber virkelig, at det kommer til at gå med Frida og barnevognsluren, som det er gået med Mynthe og med de børn Jeanette har haft i dagpleje!

  Og ja, jeg glæder mig rigtig meget til at se hende tage ved lære af de andre børn i vuggestuen ( men de store ting som det første ord og de første skridt må hun altså godt liiiige sørge for sker hjemme:)).

  Anette, det er da sjovt at pigerne skal atarte samme dag. Og jeg er også glad for at høre, at du har samme bekymringer som mig. Men skal jo nok klare den de to tøser:) Jeg håber også at i får en god start på mandag. Og gid det var mig der havde lidt tid hjemme inden opstart på jobbet, men jeg er jo startet på arbejde. Det bliver i stedet Martin der får en uge efter indkøring herhjemme inden han starter igen.

  SvarSlet