lørdag den 28. august 2010

Goddaw hverdag!!


Så skal jeg da lige love for at hverdagen har meldt sin ankomst. Nu er det helt slut med barsel, og vi mærker for alvor, hvad det vil sige at have en hverdag med et lille barn.

Jeg spekulerer på hvordan alle andre gør... Hvordan når I det hele? Jeg syns det er super svært at finde tiden til det hele, på arbejde i 7,5 timer, hente Frida i vuggestuen, underholde Frida samtidig med at der laves aftensmad, som altså skal stå på bordet 17.30 for at undgå, at Frida når at blive for træt. Aftensmaden skal jo helst være sund og indeholde det hele. Støvsuges skal der hver dag, kræet fælder SÅ meget. Kræet som i øvrigt skal luftes 2-3 gange om dagen. Motion vil jeg virkelig gerne prioritere højt. Og hvis jeg/vi får luft for alle krea-ideerne, så eksploderer mit hoved. Kærestetid, øhh hvad er det nu lige det er??


Jeg sender derfor en bøn til jer alle, kom med jeres guldkorn, hvor finder i de ekstra timer i døgnet som jeg desperat leder efter? Hvordan når i det hele?

Måske er jeg bare så slemt optimistisk at tro, at man rent faktsik KAN nå det hele!


I skrivende stund sidder jeg i sofaen og nyder en Fynsk Forår. For jeg skal også være ærlig at indrømme, at jeg syns det er møg svært at finde energien til det helt store når Frida er puttet.

5 kommentarer:

 1. Tjek Anna Skyggebjergs blod ud: http://blog.annaskyggebjerg.dk/ og evt også hendes bog supermor, der er mange gode råd i.
  Den har min varmeste anbefaling både blog og bog.

  SvarSlet
 2. Jamen, det gør vi ikke - når det hele ;-)

  Man må priortere og være god til at planlægge.

  Men I kunne jo for eks. slå luftning af hund, motion og underholdning af Frida sammen. Altså at du putter Frida i klapvognen, og går en lang tur med hunden på slæb, mens gemalen laver mad. Og så bytte næste dag.

  Og det lyder som om, at I kunne have glæde af en af de der robotstøvsugere ;-)

  Men giv det lidt tid. I skal lige finde jeres egen rytme.

  K.H June

  SvarSlet
 3. Ja, jeg er enig i det June skriver. Det kræver planlægning, planlægning, planlægning - og prioritering. -For vi kan ikke nå alt det vi gerne vil. Desværre. Så man må slække lidt på sine ambitioner og standarder, og huske at sætte pris på det man har.
  Gode idéer, det der med robot-støvsugeren der lige støvsuger hytten, mens i andre går tur :-)
  Kh Stine.

  SvarSlet
 4. Kære søde Rikke.

  Puha, ja man må virkelig sige, at den virkelige verden er noget helt andet end at være på barsel. Jeg ved ikke om, jeg kan komme med nogle guldkorn, suger i hvert fald de overstående indlæg til mig.
  Vi har som noget nyt lavet en madplan. Planlagt for en uge, hvad der skal laves. Handler ind 1 gang. Taget højde for korte og lange arbejdsdage. Dage hvor det kunne være smart at have en rest fra aftenen før osv. Jeg håber inderligt, vi formår at fuldføre det. For det vil være en stor hjælp, og gør at den næsten uundgåelige ulvetime blir så kort som mulig.
  Og så må jeg også lige fortælle dig, at jeg ikke arb. 37 timer. Jeg er på 33 timer. Jeg arb. hver 3. weekend, hvilket gir nogle hverdagsfri. Jeg tror de 4 timer ugentlig gør en KÆMPE forskel.
  Jeg ville ønske jeg kunne komme med "The big clue" men skulle du rende over det, så håber jeg du deler det med mig :o)

  Mange varme hilsner Anette.

  SvarSlet
 5. Tusind tak for jeres søde kommentarer. Og beklager at jeg først reagerer nu, hele familien har været ramt af den første omgang efterårssnue, det er altså bare for tidligt!

  Rikke: Jeg har luret lidt på Anna Skyggebjergs blog, og når tiden er der, skal den helt sikkert nærlæses! Hun kan da vist nogle tricks!

  June: Godt at høre, at det ikke kun er her det hele ikke nåes:) Og mht til støvsuger har vi anskaffet os en ledningsfri en af slagsen, det tager 2 min. at køre den over gulvene, I LOVE IT!

  Stine: Ja jeg må nok indse, at det er ok at slække lidt på ambitionerne og servere pulverkartoffelmos engang imellem:)

  Anette: Du skal være den første der hører det, hvis jeg opdager "the big clue":) Den med madplan har vi også brugt i mange år nu, og jeg elsker det. Det er billigere, nemmere ogvi spiser sundere end når vi handler ind kl 17 på tomme maver! Vi handler til en uge af gangen, og det fungerer bare!
  Under min barsel fik jeg til en lønforhandling sneget mig ned på 35 timer om ugen, dvs at jeg holder fri 14.30 hver dag, og det er rigtig dejligt at kunne hente Frida tidligt og have lidt eftermiddag sammen med hende. Men jeg kan godt se, at dine arbejdstider er mere fleksible end mine:)
  Og forresten, vi spiser resten sådan cirka hver 2. dag, vi elsker rester (fordi så skal der ikke laves mad den dag:)).

  Kram fra Rikke

  SvarSlet