fredag den 23. april 2010

En hård uge på børneafdelingen i Kolding

Der har ikke været meget aktivitet her på bloggen de sidste par uger. Det skyldes, at Frida og jeg har været indlagt på børneafdelingen i Kolding. Sidste onsdag begyndte Frida at hoste rigtig meget. Hun har astmatisk bronkitis, men det har aldrig været så slemt, at det krævede medicin. Dog hostede hun så meget i onsdags at det til sidst førte til opkast, og jeg måtte afsted til lægen sent onsdag eftermiddag.
Vi blev sendt hjem med en maske med medicin og meget ringe information omkring brug og dosering. Lægen mente at hun også havde falsk strubehoste. Senere onsdag var Frida så skidt, at hendes lille krop var helt slap og hun var ikke til at få kontakt med. Eneste livstegn var en meget anstreng vejrtrækning.
Jeg kontaktede vagtlægen som bad os komme med det samme. Hos vagtlægen blev vi straks sendt videre til sygehuset. Vi blev indlagt og Frida blev behandlet med astma medicin og fik taget blodprøver. Den første nat på sygehuset var ganske forfærdelig og jeg er ved at græde hver gang jeg tænker på det. Frida var total opkogt af feber og græd og klynkede uden at være rigtigt ved bevidsthed og havde meget besværet vejrtrækning. Jeg lukkede ikke et øje!
Røngtenbilleder og blodprøver viste virus-lungebetændelse som provokerede den astmatiske bronkitis. De efterfølgende 3 døgn fik hun behandling med astma medicin, og det var meget op og ned hvordan hun havde det. Hun kastede også op en del og havde absolut ingen appetit.
Lørdag blev vi så udskrevet da lægen mente, at hun godt kunne klare sig på den medicin, som vi selv kunne give hende hjemme.
Søndag kastede hun bare op hele tiden og fik ret høj feber. Afsted igen. Vi blev indlagt igen, Frida havde fået en omgang mave-influenza oveni!!
Vi kom i isolation på sygehuset i 4 døgn. Det var hårdt og dræbende kedeligt at være i isolation. Nu er Frida langt om længe så småt ved at komme ovenpå igen, og i dag blev vi udskrevet:) Hold det er rart at være hjemme.
Tirsdag skal vi til kontrol med hende fordi hun har tabt sig rigtig meget under indlæggelsen, et helt kilo, og det er jo en ret stor procentdel af kropsvægten når man er så lille.
Nu skal vi bruge et par dage, måske uger på at komme ovenpå igen og til at få den normale hverdag på benene igen. Og til at få sovet ud! Jeg er træt som jeg aldrig i mit liv har været træt før, men sover dårligt fordi jeg er så obs på Frida hele tiden. Jeg er konstant bange for at hendes vejrtrækning bliver besværet igen, eller at hun brækker sig mens hun sover, for det har hun gjort en del gange. Rytme, måltider og alle andre former for struktur er ikke-eksisterende hos Frida lige nu. Hun power-napper og små-spiser hele dagen, og det er selvfølgelig helt ok lige nu hvor hun er så dårlig. Men jeg glæder mig til at komme ind i den vante rytme igen, og ikke mindst til at komme ud og se nogle mennekser igen.
Jeg er sur og skuffet over vores egen læge fordi han gav os så ringe information, fejlmedicinerede og fejldiagnostiserede Frida. Jeg var nede hos ham tre timer inden hun blev indlagt, og der negligerede han han min bekymring for Frida. Nu modtager han et brev fra børnelægen i Kolding med information om fejlmedicineringen. Og når jeg har lidt mere overskud, så har jeg også selv tænkt mig at tage en snak med ham.

Nu vil jeg tage en tur rundt i blogland og indhente lidt af det forsømte:)

6 kommentarer:

 1. Kære Rikke.

  Puha, sikke dog en skrækkelig omgang I har været igennem. Det er SÅ frygtelig synd når de små pus blir syge, og ikke nok med det. Tænk at skulle møde sygehusvæsnet og en masse fremmede mennesker som vil gøre dem "ondt". Jeg føler virkelig med jer. Sikke dog en forfærdelig grim oplevelse.

  Rikke jeg kan godt forstå, du ikke bare sådan lige kan finde ro til at sove. Hvilken mor vil ikke ligge syg af bekymring ??? Jeg ville i hvert fald have svært ved at lukke et øje. Jeg håber I snart kommer ovenpå igen, uden alt for mange ar på sjæl og sind, det må tage den tid det tar.

  Og så synes jeg det er på sin plads at jeres læge får klar besked fra sygehuset om hans store fejl. Kan godt forstå hvis I synes det er svært at skulle bruge ham som læge igen, ovenpå det I har været udsat for. Jeg synes også det er enormt sejt hvis du kan finde overskudet til at konfrontere ham med det. Det er jeg ikke sikker på jeg ville kunne.

  Jeg vil i hvert fald ønske jer en rigtig god weekend, velkommen hjem.

  Mange knus og tanker Anette

  SvarSlet
 2. Kære Rikke
  Pyha det er da noget af en omgang!
  Det er ikke sjovt at se ens barn så afkræftet og bange!
  Det er hårdt at være på børneafdelingen, men ens barn kommer heldigvis i gode hænder, men som voksen kan man nu aldrig slappe helt af, så jeg forstår dig rigtig RIGTIG godt!
  Din læge derimod er en I...., har selv haft en læge som sagde min søn bare havde en virus og en dag senere var det afsted med 41 i feber og blev inlagt på børneafdelingen med de samme.

  Vores søn havde en meget hårdt fødsel og vi var tæt på at miste ham, var indlagt på "Neo" de første 10 dage af hans liv. Har så været indlagt 4 gange på børneafdelingen, feberkramper x 2, falsk strubehoste , og en infektion som de aldrig helt fandt ud af hvor var, men som pencillin fik væk.
  Man er lige bekymret alle gange og jeg tror det er vigtigt af man som mor (forældre) reagere og ved hvad der er bedst for ens barn og at man gør det rigtige! HMM gav det mening...
  Jeg er glad for at din læge vil modtage en klage fra børneafdelingen , det er helt på sin plads, det er simpelhen så farligt det der er sket!
  Har du mulighed for at skifte læge? Det har vi gjort af samme grund, og har en rigtig god læge nu!
  Håber du får sovet lidt og at Frida har fået det bedre!
  Knus og tanker

  SvarSlet
 3. Pu ha Rikke, sikke en slem forskrækkelse! Fik den største klump i halsen, da jeg læste dit indlæg og blev da også nødt til at holde en lille pause midt i det hele. Håber at Frida får det bedre og bedre!
  Stort knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Til Anette: Tak for din kommentar og tak for tankerne:) Det går heldigvis fortsat i den rigtige retning med Frida. Tirsdag skal vi til Kolding igen til kontrol og undersøgelse. Så håber jeg at lungerne er tip top igen, og at vægten er begyndt at gå i den rigtige retning igen.
  Det har været ufattelig hårdt, men vi har fået en god og professionel behandling på sygehuset, og jeg syns de har været gode til at skabe tillid og tryghed.
  Jeg har tænkt lidt over det her med at konfrontere vores læge... Og jeg tror det bliver i from af et brev, for jeg er typen som godt kunne finde på at hyle hvis jeg skulle sige det til ham. Især fordi det er et sårbart emne for mig. Så er et brev bare lidt nemmere. Men det bliver med mit fulde navn og telefonnummer, for jeg vil hellere end gerne stå ved min klage!

  Jeg håber det går godt hos jer, og at Astas bisser ikke driller alt for meget:)
  Kram

  Til Æblekinder: Tusind tak for din kommentar. Jeg kan læse, at du om nogen også kender de følelser der dukker op når man har et sygt barn. Det lyder som om i har været meget igennem! Det tærer virkelig på kræfterne syns jeg, at se sit lille barn være helt ved siden af sig selv. Det giver søvnløse nætter, uendelig bekymringer og mange flere rynker!
  Lægen er en del af et læsehus med 4 læse. 3 dygtige, rare og kompetente læger og en klaphat! Det er faktisk ikke første gang jeg syns han har været inkompetent. Og jeg var kun inde hos ham fordi det var akut, og han var den eneste der havde tid. Så pga de 3 andre læger bliver vi i lægehuset og forsøger fortsat at undgå at komme ind til ham.
  Det er også min erfaring, at man skal stole på sin intuition når det handler om ens barn. De gange jeg har gjort det, så har det vist sig at være det rigtige. Man har nok bare en helt særlig følelsmæssig forbindelse til sit barn som gør, at man næsten kan "føle" det på sig selv.
  Knus her fra.

  Til Dorthe
  Jo tak skal du have, det går heldigvis i den rigtige retning med Frida nu. Det kommer nok til at tage noget tid før hun er helt på toppen igen, men jeg glæder mig til at få den "rigtige" Frida igen. Hun har ikke helt samme energiniveau og samme humør som før hun blev syg. Men det vender forhåbentlig meget snart.
  Kram.

  SvarSlet
 5. Åh Rikke, hvor gør det mig ondt, måtte knibe en lille tåre. Glad for at det går bedre med hende nu, mange tanker til jer:-)

  SvarSlet
 6. Tusind tak skal du have Rikke. Ja jeg begynder også selv at hyle hver gang jeg tænker på det.. Måske fordi jeg stadig ikke har indhentet den manglende søvn.
  Det går heldigvis fortsat fremad med Frida, hun er begyndt at spise lidt mere og er generelt ret tæt på at være sig selv igen.

  SvarSlet